Jubilee – The Story

Posted: 3rd January 2012 by socomic in famous characters
Tags: ,

Όνομα
Jubilation Lee

Alter Ego
Wondra, “Jubes”

Ταυτότητα
Μυστική

Κάτοικος
U.S.A, US

Τόπος Γέννησης
Beverly Hills, Los Angeles, California

Πρώτη Εμφάνιση
Uncanny X-Men #244 (1989)

Δυνάμεις
Έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί πολύχρωμες ενεργειακές μπάλες, γνωστές και σαν “πυροτεχνήματα” που μπορούν να γίνουν τόσο έντονα, ώστε να τυφλώνεται ο αντίπαλος. Δημιουργεί σύγχυση και χάος χωρίς όμως να βλάπτει τον εαυτό της. Πολλές φορές απορροφάει ενέργεια από διάφορα αντικείμενα, στοιχείο που την καθιστά ακόμα πιο δυνατή.

Η Jubilation Lee είναι το κορίτσι που έχει καταγωγή, κατά το ήμιση από την Κίνα ενώ κατά το άλλο ήμιση από το Beverly Hills της Αμερικής. Οι γονείς της πριν γεννηθεί, είχαν μεταναστεύσει από την Κίνα στην California, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή για την οικογένειά τους…Η απόφαση αυτή τους δικαίωσε οικονομικά, αφού κατάφεραν να κάνουν μία πολύ μεγάλη περιουσία.

Η Jubilation από μικρή ήταν ταλέντο στη γυμναστική, έτσι μεγαλώνοντας είχε ένα όνειρο, να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρόλα αυτά η ζωή και το όνειρό της ανατράπηκαν, όταν οι γονείς της σκοτώθηκαν από δύο πληρωμένους δολοφόνους τους Reno and Molokai. Η Jubilee όντας ανήλικη, στάλθηκε σε ένα ορφανοτροφείο, από το οποίο γρήγορα το έσκασε και κρύφτηκε σε ένα Εμπορικό Κέντρο κλέβοντας φαγητό.

Όταν αναγκάστηκε να το σκάσει από την ασφάλεια του εμπορικού κέντρου, ήταν και η στιγμή που πρωτοανακάλυψε τις δυνάμεις της καθώς δημιούργησε “πυροτεχνήματα” στους φύλακες, τυφλώνοντάς τους.  Θυμωμένοι οι φύλακες επέστρεψαν στο εμπορικό κέντρο προσλαμβάνοντας μια μεταλλαγμένη ομάδα για να πιάσει τη νεαρή ταραχοποιό. Για καλή της τύχη η ομάδα των  X-Men ( DazzlerPsylockeRogue και Storm ) την έσωσε.  Όπως ήταν φυσικό, αργότερα η ίδια εντάχθηκε στο πλευρό των X-Men και συγκεκριμένα στην ομάδα “Genaration X” μια νεαρή σε ηλικία ομάδα μεταλλαγμένων…

Η Jubilee μέχρι σήμερα παραμένει μία ταλαντούχα μεταλλαγμένη, που όμως εξαιτίας των καταβολών της (οικονομική της κατάσταση) παραμένει κακομαθημένη. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που βρίσκεται συχνά σε αντιπαραθέσεις και διαμάχες με διάφορους μεταλλαγμένους.

Περισσότερα στο marvel.com και στο jubilee wiki