«Ιστορίες που Κρύβονταν σε Προφανή Μέρη”. Μικρές ιστορίες εμπευσμένες από τα θαυμαστά φαινόμενα της καθημερινότητας. Κάθε Δευτέρα- Τρίτη – Σάββατο στις 10:00, στο SoComic.gr από την Αλέξια Οθωναίου!

ο διαγωνισμός μας ολοκληρώθηκε! νικήτρια η Natasa Cha

Series Navigation<< Η ιδέα του Χόλιγουντ για τις γυναίκεςΠώς αντιλαμβανόμαστε το πέρασμα του χρόνου τις μέρες της εβδομάδας >>
  1. Ο/Η bug λέει:

    Το κλασικό σαλλλονικιώτικο «Τούμπα Libre». Περιέχει ρετσίνα (κατά προτίμηση Μαλαματίνα) και coca cola!

  2. Ο/Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ λέει:

    ΛΙΚΕΡ MASTICA fresh breath

    ΥΛΙΚΑ
    Λικέρ μαστίχα (βασικό)
    1 τσίχλα ντεντίν δυόσμος
    1 τσίχλα όρμπιτ μέντα
    1 τσίχλα ΕΛΜΑ (η μόνη ελληνική)
    και κανά δυό μπιγκ μπάμπολ (γιατί κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε αυτές)
    για ντεκόρ στο ποτήρι: τσίχλα – τσιγάρο (γιατί αυτές δεν κόβονται με τίποτα)

    Το λικέρ αυτό συνιστάται σε αγχώδεις καταστάσεις και σε καταστάσεις που επιβάλλεται η δροσερή αναπνοή!!

  3. Ο/Η Star λέει:

    Τσιπουρο με μελι η αλλιως ρακι-ρακομελο η αλλιως σουμα η αλλιως ποτζι η αλλιως τσικουδια για να μην εχει κανεις παραπονο ανα την Ελλαδα.

  4. Ο/Η Pagona λέει:

    Κοκτειλ το Ελληνικον κ για αθλητες! Με ολα τα ελληνικα φρουτα α κ λιγο ουζακι!

  5. Ο/Η βίκυ λέει:

    ΜΑΣΤΙΧΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

    30 ml μαστίχα, 20 ml μανταρίνι, 10 ml λικέρ βανίλια, πάγο, πιπέρι.

    Βάζουμε στο σέικερ πάγο, μαστίχα, μανταρίνι και βανίλια και τα χτυπάμε. Τοποθετούμε τον τριμμένο πάγο στο ποτήρι, συμπληρώνουμε με το ποτό και από πάνω βάζουμε φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι.

  6. Ο/Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ λέει:

    ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΡΑ!

  7. Ο/Η Natasa Cha λέει:

    Θεσσαλικό Κοκτειλ Agourinia
    Λαιμ,λευκη ζάχαρη… τα χτυπαμε στο γουδι..προσθέτουμε μια δοση τσίπουρο με αγγουρια, πάγο, σόδα και 4-5 φετες αγγουρι!Κοκτειλ με αρωμα Ελλαδος δροσιστικό αλλα με προσοχή γιατί χτυπάει κατα κέφαλα!

  8. Ο/Η pt λέει:

    Appletini Μαγνησίας, με τσίπουρο από τσιπουράδικο του Βόλου και πετιμέζι από φιρίκια Ζαγοράς Πηλίου. Διακοσμήστε με μια φέτα μήλο κι έναν Κένταυρο.

  9. Ο/Η Βιργινια Καραγιάννη λέει:

    Μαστίχα Μαργαρίτα
    40 ml τεκίλα λευκή
    2 ml λικέρ μαστίχα
    1ml χυμό lime
    Χτυπάτε όλα τα υλικά σε σεικερ με πάγο και σερβίρετε σε ποτήρι με τριμμένο πάγο.

  10. Ο/Η Βίκη Σουχλέρη λέει:

    της χιου

    μαστιχα χιου
    τεκιλα
    χυμος lime
    μαρμελαδα βερυκοκο

  11. Ο/Η Marialena λέει:

    Συνταγές δε γνωρίζω, όμως με κόκκινο κρασάκι, μέλι και κανέλα, κάνεις ένα εξαιρετικό ζεστό ποτάκι!

  12. Ο/Η ΑΝΝΑ ΠΑΝΤΕΛΙΑ λέει:

    Γκούχου,γκούχου!Ξεκινάω:
    2 μεζούρες ρετσίνα
    2 μεζούρες ανθρακούχο ξινόνερο
    2 ελιές φρούμπες

    Θα το ονομάσω Dirty Μαλάμω(από Μαλαματίνα)

  13. Ο/Η κουλα λέει:

    γλικερ σπιτικο φραουλο
    παγακια
    και στην υγεια μας

  14. Ο/Η Natashakat λέει:

    ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΡΑ!!!!

  15. Ο/Η Ρενα λέει:

    κόκκινο κρασάκι, μέλι και κανέλα

  16. Ο/Η matina λέει:

    κερκυρα’ι’κόν: βότκα, λάιμ, μπράντι και κουμ-κουάτ!!!

  17. Ο/Η Δημοσθενης λέει:

    Ιον-ατο
    Μαστιχα λικερ με κακαο

  18. Ο/Η Γρηγορης Κ λέει:

    Παπας
    Κοκα κολα
    μαυρο ρουμι και χυμο λεμονι

  19. Ο/Η κουλα λέει:

    ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΡΑ

  20. Ο/Η βασιλης λέει:

    κοκκινο κρασι κανελα και φρουτα κομμενα μελι

  21. Ο/Η παοκ λέει:

    ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΡΑ

  22. Ο/Η katrina kallergi λέει:

    Κοκτέιλ Εξάρχεια:
    Βεργίνα
    Κακό Κόκκινο Κρασί (κατά προτίμηση από περίπτερο στην πλατεία, όσο πιο ξύδι τόσο πιο καλό)
    Και λίγο μόνστερ
    Ντεκόρ ένα στουπί.
    Σερβίρετε σε μπουκάλι Άμστελ (σπάει καλύτερα)

  23. Ο/Η Μαρίνα λέει:

    Τα νησια του αιγαίου- κατάλληλο και για πονόδοντο:
    τσίπουρο
    ούζο
    λεμόνι
    ντεκόρ με νυχτολούλουδο ή βαμβάκι ανάλογα την χρήση.

  24. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ λέει:

    Κερκυραική Τσιτσιμπίρα

  25. Ο/Η Ανδρέας λέει:

    Ρακόμελο

  26. Ο/Η Giouli λέει:

    Τσίπουρο με γλυκάνισο σουρωτή και μπολικα παγάκια. Ουαου καλοκαιρινό κοκτέιλ

  27. Ο/Η Μαρία λέει:

    santorini Rakisunrise

  28. Ο/Η Αναστασία Θεοφιλοπούλου λέει:

    ΑΘΗΝΑΪΣ

    Ούζο
    Χυμός Λεμόνι
    Σιρόπι Ζάχαρης

  29. Ο/Η Νίνα Κ. λέει:

    Ένα πολύ δυνατό κοκτέιλ για το χειμώνα με ηλιαστό κρασί Σιάτιστας, χυμό πορτοκάλι, χυμό ρόδι και διακόσμηση με φέτα πορτοκαλιού!

  30. Ο/Η Kostas Jason λέει:

    Καρπούζι, βυσσινάδα, χυμός φράουλας, λίγο ούζο και πολλά παγάκια.

  31. Ο/Η Eirini S λέει:

    Κοκτειλ το Ελληνικον κ για αθλητες! Με ολα τα ελληνικα φρουτα α κ λιγο ουζακι!

  32. Ο/Η Aggelikint λέει:

    Της γρίπης

    Τσάι του βουνού
    Μέλι
    Λεμόνι
    Λίγο κονιακ

  33. Ο/Η ΑΝΤΖΕΛΑ λέει:

    ΛΙΚΕΡ ΚΡΑΝΑ (ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ).

    ΥΛΙΚΑ:
    2 κιλά κράνα
    1/2 κιλό ζάχαρη
    1 λίτρο κονιάκ

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    1) Βάζουμε σε μια γυάλα τα κράνα με τη ζάχαρη εναλλάξ. Το τελευταίο στρώμα να είναι ζάχαρη.
    2) Αφήνουμε τη γυάλα στον ήλιο για 2 μήνες περίπου, ώσπου να λιώσει πολύ καλά η ζάχαρη. Ενδιάμεσα κουνάμε τη γυάλα κατά διαστήματα.
    3) Προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε άλλες 15-20 μέρες στον ήλιο.
    4) Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα τα γούστα μας ζάχαρη ή κονιάκ.
    5)Φιλτράρουμε και βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλια.

    Λίγα μυστικά ακόμα:

    Αν τα κράνα που έχετε δεν είναι αρκετά ώριμα ,θα πρέπει να περιμένετε να ωριμάσουν.
    Η μητέρα μου που το φτιάχνει χρόνια αυτό το λικέρ, τα βάζει όλα μαζί απο την αρχή και τα αφήνει στον ήλιο. Αλλά και πάλι τα αφήνει 2-3 μήνες στον ήλιο.

  34. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΑ λέει:

    ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ