Helen Keller: Η Helen Keller έμεινε στην ιστορία ως συγγραφέας και εκπαιδευτικός, μολονότι είχε στερηθεί δύο βασικές της αισθήσεις: το φως και την ακοή. Οι σπουδές και η κατάρτισή της αντιπροσωπεύουν ένα εκπληκτικό επίτευγμα στην εκπαίδευση ατόμων που παρουσιάζουν αυτού του είδους την αναπηρία γι αυτό και ονομάσθηκε «Φαινόμενο Keller».  

 

via:Zen Pencils

 

  1. Ελένη says:

    Soooo… οι “ευκαιρίες” που σου ανοίγονται σε κάποιον που μόλις έχασε την δουλειά του, η οποία ήταν ο βιοπορισμός του, και πιθανότατα την αγαπούσε (δημοσιογράφος δεν είναι ο πρωταγωνιστής του strip; ), είναι:
    a: να εξαντλήσει όσες οικονομίες του μένουν στο “ταξίδι των ονείρων” του (και μετά να γυρίσει στην πραγματικότητα άφραγκος)
    b: απλήρωτη εργασία
    και c: να ξανα-σπουδάσει κάποιο άλλο αντικείμενο από αυτό που είχε διαλέξει στην νιότη του (άρα πιθανότατα το διάλεξε από αγάπη), από ανάγκη πλέον (άρα πιθανότατα κάτι που δεν του αρέσει καθόλου).

    Ιδιοφυές!!!

    • socomic says:

      χμ αυτή είναι η μία πλευρά, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι:
      α: να εξαντλήσει τις οικονομίες του που μάζεψε από μία δουλειά που ενώ στην αρχή τον μάγευε …τελικά κατέληξε να τον απασχολεί δέκα ώρες την ημέρα και να μη του αφήνει περιθώρια για τίποτα άλλο
      β: να εργασθεί εθελοντικά σε ένα κλάδο που δεν του αφήνει εισόδημα αλλά τον βοηθάει να γνωρίσει κόσμο και νέες προοπτικές που αργότερα θα χρησιμοποιήσει
      γ: να ξανασπουδάσει. Στα 18 αγαπήσαμε κάτι που στην πράξη βγήκε διαφορετικό…στην πορεία γνωρίσαμε κάτι άλλο που μας άρεσε ή ξανα ανακαλύψαμε κάτι που μας άρεσε…γιατί ας μη ξεχνάμε καθε άνθρωπος είναι πολύπλευρος…αρκεί να δώσει μία ευκαιρία στον ίδιο του τον εαυτό.