This entry is part 29 of 77 in the series News

[:el]arnhtikoi_sysxetismoi_web

 

Αρνητικοί Συσχετισμοί.

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τόπος το λέυκωμα του Πάνου Ζάχαρη “Αρνητικοί Συσχετισμοί”. Σκίτσα εφημερίδας, εφήμερα, φτιαγμένα απ’ τα μολύβια και τα πενάκια του γελοιογράφου Πάνου Ζάχαρη , καταδικασμένα να ζήσουν όσο κρατά μια γρήγορη ματιά: μισό λεπτό…  Μισό λεπτό τότε , τι θέλουν σ’ ένα βιβλίο; Να γλιτώσουν από τον χρόνο, να μαζέψουν σκόνη βιβλιοθήκης, να καλογεράσουν, να θυμίσουν. Να διασώσουν όσο μπορούν μνήμες από γεγονότα χτεσινά  που όμως θολώνουν και  μοιάζουν ήδη μακρινά εξαιτίας του συμπυκνωμένου πολιτικού χρόνου. Σκίτσα που γεννήθηκαν από την επικαιρότητα και παλεύουν μήπως και καταφέρουν να την ξεπεράσουν, όμορφα τακτοποιημένα σε ένα βιβλίο.

«Πειραγμένες» στιγμούλες, εικονογραφημένες σκέψεις για τα γεγονότα της περιόδου 2013 -2016. Χρωματιστές κραυγές και ψίθυροι για το θανατηφόρο δάγκωμα του φιδιού στο Κερατσίνι, το Πρωτογενές Πλεόνασμα  γαλαζοπράσινου κυνισμού, την Ελπίδα που κάπου κόλλησε στην κίνηση. Για τα χαχανάκια Βρυξελλών και της πατρίδας μας της Ευρώπης τη σημαία που λασπώθηκε στην Ειδομένη.

Σκίτσα που κρίνουν γιατί θέλουν να κριθούν.

Το λεύκωμα περιλαμβάνει λίγα, επιλεγμένα σκίτσα από όσα έγιναν την περίοδο 2013-2016 για το ΠΟΝΤΙΚΙ και το ηλεκτρονικό περιοδικό Ατέχνως

arnitikoi_sisxetismoi_polis_afisa-copy

Η πρώτη παρουσίαση του λευκώματος στην Αθήνα, θα γίνει την Παρασκεύη 2 Δεκέμβρη στις 20:00 στο Polis Art Cafe, Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου (Μετρό Πανεπιστήμιο).

Θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Άρης Μαλανδράκης, ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου και ο Πάνος Ζάχαρης.[:]

Series Navigation<< THE VERY CLOSED CIRCLE στο The Box[:el]Comedics[:] >>