Η σχέση της ΙΟΝ με τα κόμικ είναι μία διαχρονική σχέση αγάπης και υποστήριξης που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα…

gofreta-empros-ion

Η γκοφρέτα ΙΟΝ  της εποχής ονομαζόταν Γκοφρέτ “ΕΜΠΡΟΣ” και ήταν φιλοτεχνημένη με κόμικ από σκιτσογράφους της εποχής..Το θέμα ήταν πολεμικό, ακολουθώντας την τάση της εποχής…

ionorama-1-ct

Το άλμπουμ «ΙΟΝΟΡΑΜΑ» με διάφορα πολεμικά σκίτσα…Το κόστος για την αγορά του άλμπουμ ήταν 3 δραχμές, ενώ η γκοφρέτα κόστιζε 2 δραχμές

Το ΙΟΝΟΡΑΜΑ είχε 72 κενά που έπρεπε να συμπληρωθούν. Ο μηχανισμός ήταν απλός, έκοβες το μικρό χαράκι από την αρίθμηση και το κολλούσες στη σελίδα 19 όπου υπήρχε σχετικός πίνακας με τις κενές θέσεις. Εφόσον συμπληρωνόταν το έστελνες στην ΙΟΝ για να λάβεις το δώρο σου.(περισσότερα εδώ)

Κάθε φιγούρα μπορούσε να βγει από το χαρτάκι της, πιέζοντάς την απλά, αφού ήταν ήδη κομμένη από το εργοστάσιο. Έτσι, χωρίς το πλαίσιό της, μπορούσε κανείς να την κολλήσει στο κενό πλαίσιο, στην αρίθμησή της. Η καινοτομία στην υπόθεση ήταν ότι πολλές φορές σε εκείνες τις συλλογές, υπήρχαν διπλά χαρτάκια για ανταλλαγές.

Εδώ όμως, η ΙΟΝ έδινε ακόμη μια επιλογή. Μπορούσε κανείς να στηρίξει τις φιγούρες, δημιουργώντας έτσι μια σειρά τύπου χάρτινα στρατιωτάκια! Με αυτόν τον τρόπο, όχι απλά συμπλήρωνε το άλμπουμ, αλλά ακόμη και τα διπλά τα χρησιμοποιούσες σαν παιχνίδι ή για στολισμό.

ionorama-3-ct

 Ένα άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο και τότε ήταν τα πληροφοριακά στοιχεία που παρέθετε το άλμπουμ και κάθε άλμπουμ της ΙΟΝ…

ionorama-18-ct

Το «φρούριο» ήταν μια κατασκευή από χαρτόνι και απεικόνιζε ένα μεσαιωνικό κάστρο. Οι «Εικονογραφημένες πολεμικές ιστορίες» ήταν ένα πανέμορφο βιβλίο με εξαιρετική εικονογράφηση, που αναφερόταν στους Ευρωπαϊκούς κυρίως πολέμους. Τα άλλα δύο ήταν το επιτραπέζιο «Ταξίδι στην Σελήνη» και η χαρτοκοπτική «Μπεν Χουρ»…

ionorama-12-ct1

Ευχαριστούμε το  comicstrades για την υπενθύμιση 🙂

  via: comicstrades

  1. hector says:

    τι φανταστικό που είναι αυτά!